Inkább brutálisan megöli, csak eltartani ne kelljen: BMW vs. 3 éves gyerek

2011.08.05.
http://velemenyvezer.blog.hu/2011/08/05/inkabb_megoli_csak_eltartani_ne_kelljen_bmw_x6_vs_3_eves_gyerek?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2011_08_05&utm_campaign=index

 
A BMW X6-os fél perc alatt négyszer gurul át a három éves gyereken. Olcsóbb megölni, mint egy életen át fizetni a kártérítést. Ilyenek a törvények, ilyen a bíróság: ennyit ér egy emberi élet az államnak. A Véleményvezér Kína-hetet tart.
A Véleményvezér Kína-hetének végén járunk. Az elmúlt héten bemutatott írásokkal az volt a célunk, hogy rámutassunk, mennyire hamis az a kép, amit az utóbbi időben a kormányzati kommunikáció Kína kapcsán sulykol.

A BMW négyszer ment át egy hároméves gyereken

Szeptember 7-én a kelet-kínai Csiangszu tartományban egy három és fél éves gyereket játék közben elütött egy BMW X6-os, majd még háromszor átgurult rajta. Fél perc alatt összesen négyszer. Az esetről készült videófelvételen jól látható, hogy a sofőr nem hív segítséget, és miután megbizonyosodik arról, hogy a gyerek meghalt, elmenekül. A BMW sofőrjét letartóztatták a közlekedés rendjének megsértéséért, miután az esetről készült videót közzétették a sina.com.cn weboldalon. A halott fiú hozzátartozói arra gyanakszanak, hogy a férfi szándékosan ölte meg a gyereket, ám a rendőrök azt állítják, mivel a gyerek családjának és a sofőrnek korábban nem voltak nézeteltéréseik, semmiféle indíték nem utal gyilkosságra.

„Négyszer gázolt át a fiamon” – mesélte sírva egy helyi lapnak a fiú apja, Li, miközben a történteket megörökítő biztonsági kamera felvételét nézte. „A fiamat szándékosan ölték meg” – mondta.
A BMW a visszapillantótükrökön kívül parkolóradarral is fel volt szerelve, mely figyelmeztető jelzést ad ki, amikor az autó tolatás közben közel kerül valamihez. Li szerint a vezetőnek a fiát is észre kellett volna vennie, hiszen 1,16 méter magas volt, majd hozzátette, amikor először átgázolt rajta, legalább a kocsiból ki kellett volna szállnia megnézni, hogy mi történt.

Az alkoholtesztek kimutatták, hogy a sofőr a baleset idején nem volt ittas. A helyi rendőrség szerint a balesetre sima aszfalton került sor, és a látási viszonyok is jók voltak. Szerintük a BMW vezetője egyszerűen nem nézett hátra tolatás közben, ez vezetett a balesethez.
Az esetről készült videó itt látható, csak erős idegzetűeknek ajánljuk!

Olcsóbb, ha megöli

Válogatás a kínai internetezők hozzászólásaiból:
"Valakin így átgázolni nem probléma Kínában, már ha van pénzed."
*
"Teljesen szándékos! Ha az áldozat meghal, a vétkesnek úgy 200 ezer jüan (kb. 6 millió Ft) kártérítést kell fizetnie. De ha az áldozat súlyosan megsérül, akkor úgy nagyjából minimum 2 millió jüant (kb. 60 millió forint). A BMW-t vezető mocsoknak valószínűleg még börtönbe sem kell mennie."
*
"Ez a törvény hibájából van így. A sofőr számára olcsóbb, ha valakit megöl a baleset során, mintha csak sérüléseket okozna neki."
*
"Jól mondja a fenti hozzászóló: a vezető nyilván úgy gondolta, hogy jobban jár, ha rögtön megöli, jobb, ha egyszer "letudja", mintha egész életére belegabalyodna ebbe a zűrbe. Teljesen szándékos emberölés."
*
"Az X6-os vezetőjének sok pénze van. Remélem, balesetet szenved az autójában és a BMW-jében hal meg!"
*
"Előre-hátra négyszer átmegy rajta, aztán otthagyja: ezért kell őt megvetni. Nem az a fontos, hogy milyen autót vezet."
 A Véleményvezér utóljára is felteszi a kérdést: szeretnénk-e, ha az emberi életnek Magyarországon is ekkora lenne az értéke?