Agyonszúrta meg nem született gyermekét

011-10-11 10:46:00
Landshut – Hétfőn állt bíróság elé a 19 éves Harun A., aki barátja, segítségével brutálisan meggyilkolta nyolc hónapos terhes exét.
Harun 18 éves volt, amikor barátnője, Zorica teherbe esett tőle. A fiú azonban nem akart gyerektartást fizetni a lánynak, akivel időközben szakítottak. A leendő apa ennek ellenére úgy döntött, megöli a lányt. Barátjával, Vedattal együtt felkeresték a lakásán a nyolcadik hónapban lévő Zoricát, és a meg nem született gyermekkel együtt brutálisan meggyilkolták. Míg Verdat lefogta a nőt, Harun egy konyhakéssel 165 alkalommal szúrta meg a várandós anyát. Elsősorban a hasát és leendő gyerekét támadta, de összeszurkálta a nő törzsét és nyakát is.

Ügyvédje szerint Harun fenyegetve érezte magát a terhesség miatt. Az alig nagykorú fiúnak valóban megváltozott volna az élete. Az ügyészség szerint azonban elsősorban a felelősség alól akart kibújni, hogy ne kelljen gyerektartást fizetnie, de a további indítékok között szerepel, hogy a nő feldühítette és sértette Harun büszkeségét, amiért követelésével nem hagyta őt békén.

Az ügyészség aljas indokból elkövetett különösen kegyetlen, szándékos emberöléssel vádolja a két férfit, ráadásul súlyosbító körülményként „kettős gyilkosságnak" kezelik az esetet a baba halála miatt.
http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/agyonszurta-meg-nem-szuletett-gyermeket-2067361