Hagytak megfulladni egy sérült férfit, mégsem indul ellenük eljárás

A bíróság döntése alapján szombaton kiderült, nem indul eljárás az ellen az öt floridai fiatal ellen, akik segítség helyett videóra vették ahogy egy 31 éves sérült férfi belefulladt egy tóba, mivel az ottani törvények szerint nem senki sem köteles segíteni ilyen helyzetben – írja a Guardian.
Jamel Dunn június 9-én halt meg, a rendőrség azonban csak pénteken értesült arról a videóról, amit az öt fiatal a férfi haláltusájáról készített. Ebben a tinédzserek a kínlódó, üvöltöző férfin nevettek, miközben azt mondták neki, 
nem segítenek neki és meg fog halni.
A rendőrség felkutatta és kihallgatta az érintetteket, ám elsőre semmilyen bűnténnyel nem vádolták meg őket, az állami törvények szerint ugyanis senkinek nem kötelessége segíteni, vagy segítséget hívni vészhelyzet esetén. 
Az ügy azonban ezzel nem ért véget, a rendőrség ugyanis a nagy sajtóvisszhang miatt a haláleset bejelentésének elmulasztásának vétségével próbálta életben tartani a dolgot. A helyi polgármester szerint ez ugyan nem fog igazságot szolgáltatni, de kezdetnek talán megteszi. Hozzátette azt is, hogy mindenkit megérintett az eset és az ügyön dolgozók fáradhatatlanul keresik a válaszokat.
Azt egyébként több szakértő is megerősítette, hogy az Egyesült Államok legtöbb államában az emberek nincsenek segítségnyújtásra kötelezve, ami sokak szerint nem helyes, de ettől még ez a helyzet. Egy nebraskai bíró azt emelte ki, hogy hiába nem helyes amit a fiatalok tettek, jogilag nem vonhatják felelősségre őket, a korábban emlegetett polgármester pedig azt mondta, soha nem gondolta volna, hogy a segítségnyújtást törvénybe kellene foglalni.