Kirabolta a síneken, otthagyta a metró előtt

Egy férfi nem segíteni mászott le egy eszméletlenül a sínekre zuhanó részeghez a stockholmi metróban, hanem elvette az értékeit, aztán anélkül otthagyta, hogy bárkit is riasztott volna, írja a The Local az Aftonbladet svéd lapra hivatkozva.
43184
Az esetet felvették a biztonsági kamerák is. A 38 éves, Johnnynak nevezett áldozat egy átitalozott este után hazafelé tartott. A felvételekből látszik, hogy a másik férfi követte, és piszkálta is a részeget. Miután leszálltak a metróról, Johnny egy ideig leült egy padra. Nem sokkal később felállt, és a padka mentén sétálva bezuhant a sínekre a Sandsborg állomáson.
Ekkor a másik férfi leugrott mellé, elvette a pénztárcáját, a mobilját és egy aranyláncot. Ezután visszamászott, majd anélkül, hogy bárkinek is jelezte volna a balesetet, elhagyta a metróállomást. A 38 éves áldozatot elütötte az érkező metró, de a súlyos sérülések ellenére túlélte a balesetet.
„Hihetetlen szerencséje volt, de tényleg. A szerelvény a másik irányból érkezett, a vezető észrevette a férfit, és meghúzta a vészféket" – mondta az esetről nyilatkozó rendőr. Az áldozat így is olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a bal lábát amputálni kellett, és a jobb könyökénél is protézisre lesz szüksége.
Az esetről készített biztonsági felvételeket a tévében is bemutatják majd. A rendőrség azt reméli, hogy valaki esetleg felismeri a segítségnyújtást elmulasztó férfit.